2 Aralık 2011 Cuma

Galatasaray Medical Park Deplasmanda Varlık Gösteremedi: (UNİCS KAZAN 72 – 61 GALATASARAY MP)


Euroleague’in en erken maçlarından birinde Galatasaray MP Tataristan deplasmanındaydı. Üçüncülük için alınabilecek bir galibiyet önemliydi ama ilk beş altı dakika haricinde kazanmaktan uzak bir oyun sergiledi GSMP. Maçta takımımız adına ön plana çıkan bir oyuncu olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Artık hedef İstanbul’daki Union Olimpija maçı ve 4. olarak Top 16’ya yükselmek.

Maçın başında üçlükler ön plana çıktı iki takım adına da. Eski oyuncusu Mike Wilkinson’dan gelen üçlüklerle oyuna başlayan rakibi karşısında ilk çeyreğin ortalarında bir ara 17-9 üstünlüğü yakalamasına rağmen GSMP farkı koruyamadı ve çeyreği sadece iki sayı farkla 21-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte dış şutlarla etkili olmaya devam eden Rus ekibi ile maçı başa baş götürdü temsilcimiz. GSMP rakibin en etkili ismi olan Henry Domercant ‘i durdurmayı başardı ama kendisi skorda etkili olamayınca devre arasına 35-34 geride girdi.

İkinci yarıya Kazan daha etkili başladı. İlk yarıda etkisiz olan Domercant ne kadar iyi şutör olduğunu el üzerinden attığı basketlerle yine gösterdi. Terrel Lyday’in de ona eşlik etmesi ile farkı açmayı başardı rakip takım. Koçun Shumpert’ı oyuna alması ve onun üst üste iki hücumdaki üçlüklerine savunmadan destek gelmeyince son çeyreğe 57-49 geride girdi ekibimiz. Son çeyrekte de farkı eritme adına bir türlü hamle yapamadı GSMP. Luksa Andric’in yine erken faul problemine girip beşlemesi ve diğer uzunların da etkisiz olduğu bir akşamda Unics dış atışlarına pota altından da sayılar ekledi ve maçı 72-61 kazandı ev sahibi ekip. Bu arada koçun ilk beşte başlayan Darius Songaila’yı bir daha oynatmaması da ilginç bir detay ayrıca genç oyuncu Göksenin Köksal’ın 11 dakika süre alması da diğer bir detay GSMP adına. Galatasaray’ın ribaundlar da bu kadar üstün olmasına rağmen kaybetmesi de diğer maçlara nazaran ilginç bir istatistik oluşturdu.

SALON: Basket Hall

HAKEMLER: Ilija Belosevic, Eddie Viator, Damir JAvor

UNICS KAZAN (72): Terrell Lyday 17 (1 ribaund, 3 asist), Petr Samoylenko 3 (1 ribaund, 1 asist), Zakhar Pashutin 5 (1 asist), Vladimir Veremeenko 11 (7 ribaund), Lynn Greer 12 (3 ribaund, 4 asist), Aleksey Savrasenko 2 (1 ribaund, 1 asist), Henry Domercant 13 (3 ribaund, 1 asist), Mike Wilkinson 9 (3 ribaund, 1 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (61): Joshua Shipp 7 (6 ribaund), Jaka Lakovic 12 (3 riabund, 1 asist), Göksenin Köksal 1 (1 ribaund, 1 asist), Preston Shumpert 9 (1 ribaund, 1 asist), Tutku Açık (1 ribaund, 3 asist), Luksa Andric 6 (2 ribaund), Zaza Pachulia 5 (6 ribaund, 1 asist), Furkan Aldemir 2 (3 ribaund), Jamon Lucas 8 (4 ribaund, 3 asist), Darius Songalia 4 (4 ribaund), Ender Arslan 2 (1 asist), Ender Arslan 2 (1 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund)

1.PERİYOT:21-23
2.PERİYOT:14-11
3.PERİYOT:22-15
4.PERİYOT:15-12

Derleyen:Metin Demir(nula34)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder