4 Aralık 2011 Pazar

Dr.Socrates hayatını kaybetti!!!




Dünyada herkes yıldız oyuncu azlığından bahseder bu tabiki Brezilya için geçerli değildir.Brezilya futbol tarihinde Pele-Zico-Edinho gibi efsanelerin yanında birde tahsilli yıldız Dr.Socrates vardır.Socretes babamın efsane oyuncularındandır o kadar çok isim varken sürekli ondan bahsetmesi bile ne kadar büyük bir oyuncu olduğunun kanıtıdır.Dünya kupalarında sürekli Brezilya'yı destekleyen bizlerin geçmiş kuşakların hafızalarındadır doktor.Bu lakabı alması onun sadece Tıp fakültesini bitirmesi değil aynı zamanda oyunun içinde açık kalp ameliyatı yapan bir cerrah kadar usta,sakin,korkusuz davranmasıdır.Zamanında Trt3 te pazar öğlene doğru yayınlanan eski dünya kupası maçlarında kafasında bir bantla ortasahanın göbeğinde daima top ayağında olan oyunu yönlendiren ve kontrol eden bir isimdi.

Socrates'in hastalığına sigara ve alkol bağımlılığı yol açtı. Ünlü futbolcu, yıllar önce SporTV'ye yaptığı açıklamada, ''Alkol benim dostum ancak sahadaki performansımı etkilemiyor'' demişti.

En önemli özellikleri arasında topuk pasları ve gerilmeden kullandığı penaltı atışlarıdır. 1982'de takım kaptanı olan Socrates, bu kupada Zico, Junior, Falcao ve Eder gibi futbolcularla oynadı. 2. turda İtalya'ya 3-2 yenilerek elenen o takım, yıllar sonra dünya kupası kazanamayan en iyi milli takım kadrosu seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder